E-sports

Allt fler spelbolag och medieföretag börjar intressera sig för Esport och uppmärksammar det digitala fenomenet på olika sätt. MTG betalade exempelvis 2015 en miljard för rättigheterna till den växande E-sportsligan ESL som tillsammans med andra stora tävlingar och event lockar tusentals människor till arenor och miljontals online. Tack vare streamingtjänsten Twitch har E-sport också nått ut till över 100 miljoner unika tittare varje månad. Allt större investeringar av stora företag som Intel och Redbull har gjort Esports till en samhällstrend med mycket pengar och ära att spela om. Således har även betting blivit en del av E-sportkulturen och nästa steg för spelbolagen är ofrånkomligen att bredda sitt oddsutbud för att ta oss än närmare upplevelsen – och bli en del av showen.

Vi rekommenderar - Spelbolag som erbjuder Esport

Esports betting – hur fungerar det?

Att betta på Esports fungerar precis som vanligt, med vanliga decimalodds som på vilken annan sport som helst du spelat på förut. Är du helt ny inom betting kommer du garanterat att lära dig snabbt. När du loggat in på ditt spelkonto hos ett spelbolag som erbjuder odds på digitala Esporter hittar du de olika marknaderna som finns att spela på just nu, alltså de events, matcher och turneringar som antingen pågår eller inom en snar framtid ska börja som t ex League of Legends turneringar eller någon annan Esports turnering. Man spelar då på det lag man tror kommer vinna just den matchen till det odds som erbjuds, men det går ibland också att spela på vilket lag eller spelare som kommer vinna en specifik turnering. Vissa bettingsidor erbjuder även möjligheten att spela på att ett lag eller en viss spelare ska komma till final. Oftast är ett lag eller en spelare en tämligen stor favorit varpå Esports odds med bra spelvärde ibland kan vara svåra att hitta och det kan behövas lite is i magen för att hitta förmånliga spelmöjligheter. Har man dock en känsla av att skrällen ska infinna sig och underdogen vinner – vilket är en fin tjusning med att spela på vilken sport som helst, kan det betala fint att betta på esports!

Esports bonusar

Då Esports betting går under den vanliga oddsmarknaden går det alldeles utmärkt att använda en välkomstbonus till att spela på E-sport som t ex League of Legends turneringar. Eftersom sporten växer för varje år och blir allt större kommer det skräddarsys än mer vad gäller oddsutbud, bonusar och kampanjer från spelbolagens håll framöver så det är helt klart värt att vara lite uppmärksam – och kanske rent av följa några av dem i sociala medier? Av de olika aktörer som erbjuder bra E-sports bonusar finns exempelvis Betway och Superlenny som ger alla nya spelare 100% i insättningsbonus upp till 100 kr medan LeoVegas erbjuder 100% upp till 500kr. Bonusarna måste vanligtvis aktiveras innan de blir giltiga.

Spela Esports på mobilen

Esports betting skiljer sig inte från någon annan sport vad gäller allmän spelkänsla – det handlar om att hitta vinnare, eller förlorare och undvika att satsa på fel utgång. Precis som traditionell betting är det enkelt att leta sig fram till ett pågående event eller tävling liksom att placera sitt spel med önskad insats. Vill du spela esports i mobilen behöver du ett spelkonto och en internetuppkoppling för att kunna börja ditt äventyr. Naturligtvis går det såklart lika bra att reka dina spel före turneringen eller eventet börjar som det gör att spela live!

De flesta bettingsidor och Esports casinon är optimerade för mobila enheter däribland LeoVegas och Mr Green, men även Betway har en bra app för både Android och IOS. Det spelar således ingen roll om du sitter på bussen, är på väg till ett möte eller sitter fast i bilkön – på några sekunder är du med i gemenskapen med ett förhoppningsvis ett vinstbet i handen!

Aktuella Esportstävlingar och event

esports events

Det finns flera events och tävlingar världen över för E-sport både för dem som spelar själva men också för fansen. Utöver välkända DreamHack finns även Fragbite Masters, The International, Electronic Sports World Cup och ESL, Intel Extreme Masters samt FIFA Interactive World Cup. Nedan listar vi några aktuella event;

 • DreamHack Open:Den officiella serien i CS:GO från DreamHack. En tävling som spelas i totalt 8 omgångar varav du kan följa en i Sverige (DH Summer 2018, 16/6 – 19/6) totalt spelar man om en samlad prispott på $100.000! Något att se fram emot.
 • DOTA2 – EPICENTER XL: Mellan den 27/4 till 6/5 hålls denna gigantiska turnering i Moskva. Prispoolen ligger på 1 miljon dollar och du kan se världens bästa spelare göra upp om titeln. Se matcherna live och betta på dina favoriter!
 • Hearthstone Cup: Under våren 2018 kommer det att hållas ett flertal tävlingar i spelet Hearthstone. Du kan besöka Falkenberg för att kolla på följande datum: 4/3, 18/3, 2/4, 15/4, 29/4 och 13/5 eller så följer du spelarna online.

Populära E-sportspel

Inom den digitala sporten finns det flera olika spel som alla har många användare och anhängare. Man brukar dela upp de olika spelen efter genre som exempelvis RTS (Real-Time Strategy) där Starcraft ingår, FPS (First Person Shooter) där vi bl a hittar Counter Strike, ARTS/MOBA (Action Real-Time Strategy/Multiplayer Online Battle Arena) som innefattar Dota 2 och League of Legends samt slutligen Sport och fighting. De tre spelen som sticker ut både vad gäller storlek och popularitet men också sett till utbudet på Esports odds är de som nämns nedan:

 • CS:GO Betting (CounterStrike:Global Offense)
  Spela mot andra spelare i förstaperson-perspektiv och hjälp ditt lag att förgöra motståndarlaget. Välj att vara terrorist eller insatsstyrka för att sedan välja ditt vapen som bäst når målet i autentiska krigszon-miljöer.
 • LoL Betting (League of Legends)
  Sex eller tio spelare uppdelat på två lag ska kämpa mot varandra för att ta över och förgöra motståndarens läger. LOL esports är lite mer ett nybörjarspel i genren men är precis som Dota 2 fantasy-baserat och utvecklar det strategiska tänkande, med skillnaden att det finns flera kartor att spela.
 • DOTA2 Betting
  Ända sedan det svenska laget Alliance vann The International 2013 har intresset varit stort för detta ARTS-spel med fantasy-tema, som går ut på att eliminera motståndarens bas med hjälp av sina respektive karaktärer som är fem till antalet. Varje spelare styr varsin karaktär som slåss mot motståndarlaget och kräver både skicklighet, samarbete och en stor portion strategi. Storfavoriter idag är Team Liquid som dominerade under föregående år och som vi förväntar oss en hel del av under 2018!

Sammanfattning

Är du sugen på att upptäcka E-sport? Ta då chansen redan idag och bli en del av showen och upptäck det senaste inom sport- och spelbranschen genom Esports betting. Hitta dina favoriter bland lagen och spelarna inom Esports, streama matcherna i CS:GO och Dota 2 via Twitch eller åk till någon av de stora eventen och arenorna för att se all action live. Reka fram ditt nästa spel och bästa Esports odds med något av de rekommenderade spelbolagen och lägg ditt spel enkelt i mobilen, surfplattan eller på datorn. Missa inte heller att använda en välkomstbonus för att boosta igång ditt speläventyr på allvar. Denna digitala form av sport är på stark frammarsch så se till att hålla utkik bland spelutbudet hos de svenska aktörerna. Det kan mycket väl ligga ett och annat erbjudande och vänta på dig redan idag.

BONUS: 125% upp till 10010kr
Spela nu

Senast uppdaterad 19/02/2018