VM 2018 odds – Sverige slår underifrån?

Det börjar närma sig nu. En av världens största sporthändelser avgörs i Ryssland för den 21:a gången i ordningen. Den 14 juni drar det igång och 32 landslag från världens alla hörs ska drabba samman. 64 matcher senare vet vi vet vi hur det gick.

Men vi vill ju ”veta” hur det går innan de spelar! Därför kommer vi att leta upp de bästa oddsen och de bästa erbjudandena från våra ”leverantörer” av VM 2018 odds här hemma i Sverige. Just nu står Sverige i 101 gånger insatsen hos både Unibet och LeoVegas, om du bettar på VM i svensk favör…

Sitter Sverige i Dödens Grupp i VM 2018?

Kanske inte, men det är onekligen ett gruppspel som kan bli krångligt att ta sig vidare ifrån, då vi möter Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Å andra sidan: vem hade trott att Sverige skulle klara sig igenom VM-kvalet? Efter några riktigt häftiga matcher, bland annat oavgjort mot Frankrike, slutade man på andra plats och gick vidare till Play-off.

I detta sista hinder stod Italien på andra sidan. Men på två matcher släppte Sverige inte in ett enda mål (man gjorde 1-0 på hemmaplan) mot giganterna – som fick finna sig i att missa VM för första gången sedan 1958.

Bragden i Berlin

Så visst – Sverige har skrällt flera gånger under kvalet. Och vem minns inte den sagolika upphämtningen mot Tyskland? Från 0-4 till 4-4 på mindre än en halvlek! Tacka Mikael Lustig, Rasmus Elm, Zlatan och alingsåsgrabben Johan Elmander för den showen som utspelade sig i Berlin 2012 i en kvalmatch till VM 2014.

Det svenska fotbollslandslaget är inne i ett flow som vi inte har sett på länge, trots att vi inte har med Ibrahimovic i laget (eller är det kanske tack vare…?). Och kanske har det påverkat årets VM-odds. Sverige står i 2,21 gånger pengarna för vinst mot Sydkorea i den första gruppspelsmatchen den 18 juni.

En nyckel är lagkaptenen Andreas Granqvist. Den svenske försvararen är ett svårt hinder att ta sig förbi, och mycket hänger på hans axlar. Även Micke Lustig är ovärderlig på sin kant. Sen har vi de som förhoppningsvis håller till i motståndarnas straffområde. Marcus Berg, Toivonen, Forsberg kan alla vara tungan på vågen om de har en bra dag. Och så har vi ju det där med…

Zlatan – kommer han med och vill vi ens att han gör det?

Mannen, myten, legenden. Och Sveriges bäste fotbollsspelare genom tiderna? Han har i alla fall gjort flest landslagsmål av dem alla – hela 62 gånger krånglat in bollen i mål. (Varför pratar vi inte lite om Lotta Schelin? Hon har gjort 85 mål i den blågula tröjan! Vi återkommer till det när det är dags för damernas VM.)

Nå. Zlatan var det ja. Sverige är delat i frågan om han ska spela VM eller inte. Men är det inte självklart? Det är ju en given striker, som får in bollen på de mest konstiga sätt och i alla möjliga och omöjliga situationer.

När folk pratar om att han är slut, och flyttar till LA Galaxy, svarar han med att kliva in på plan och skicka bollskrället i mål från nästan halva planen – då hade han varit inne på plan i 7 minuter. Innan matchen var slut hade han gjort ett nickmål också – och avgjort matchen. Slut? Knappast.

Å andra sidan har det ju gått jäkligt bra utan Ibra på plan. Kanske han förstör mer än han gör nytta? Med Zlatan på plan blir resten av laget lata och det är alla bollar på Bengt. Eller Zlatan.

Zlatan har nyss köpt in sig i Bethard. Och en spelare med ägarintresse i spelbolag är inte välkommen in i FIFA:s finrum. I skrivande stund är utgången oviss. Undrar om man kan betta på om Zlatan kommer med till VM?

BONUS: 200% upp till 2000kr
Spela nu

Grupperna i VM

Om vi ska leta efter häftiga odds på vinnaren i VM 2018 i Ryssland, måste vi studera grupperna lite. Det är 8 grupper med följande lag:

    
Grupp A
Ryssland
Egypten
Saudiarabien
Uruguay
Grupp B
Portugal
Spanien
Iran
Marocko
Grupp C
Frankrike
Peru
Danmark
Australien
Grupp D
Argentina
Kroatien
Island
Nigeria
Grupp E
Brasilien
Schweiz
Costa Rica
Serbien
Grupp F
Tyskland
Mexiko
Sverige
Sydkorea
Grupp G
Belgien
England
Tunisien
Panama
Grupp H
Polen
Colombia
Senegal
Japan

Några tankar om grupperna:

A: Kanske kan värdnationen klara sig vidare. Vi tror dock att Uruguay är given gruppsegrare här.

B: Här smäller det till direkt med ett möte mellan Spanien och Portugal, de två lag som förmodligen också går vidare.

C: Både Frankrike och Danmark bör tugga sig igenom denna grupp utan större problem.

D: 1,7 gånger pengarna på att Argentina går vidare. Sällskap av Kroatien vore inte en skräll.

E: Satsa inte på Brasilien här. Det blir ju inga pengar på ett sånt vad! Serbien knapp favorit före Schweiz om andraplatsen – men vi tror att Schweiz grejar det.

F: Tyskland och Mexiko. Sorry grabbar och tjejer, men vi tror inte på Sverige här. Om inte…? Vi tänker i alla fall betta på att de går vidare.

G: Här är också två spikar, för att tala travspråk. Tunisien och Panama åker hem.

H: Polen och Colombia, kanske?  Men det är en jämn grupp.

Den eviga frågan: Var hittar vi skrällarna?

Vem vinner VM i Ryssland 2018?

Var hittar vi laget som ingen riktigt tror på, men som ändå lyckas? Jag minns med glädjekårar längs ryggen (finns det såna?) hur Island spelade 1-1 mot Portugal och slog England med 2-1 i EM 2016. De finns definitivt med i våra bettingtankar när vi funderar över årets VM-odds. Hos Unibet står de just nu i över 16 gånger pengarna till att gå vidare från gruppen. Får vi uppleva ”Vulkanen” igen?

På förhand går tankarna till lag som Brasilien, Tyskland, Spanien, Portugal, Itali… nej, just det ja – inte Italien. Argentina naturligtvis, liksom Belgien och England. Det är många som har chans på guldet här. VM-odds på segrare, för dig som vill tjäna storkovan, är högst på Saudiarabien och Panama – 1 000 gånger pengarna om den satsningen skulle gå hem.

16 lag går vidare till åttondelsfinalerna. Förlorarna i dessa matcher är utslagna medan vinnarna går vidare till kvartsfinal. Förlorande lag i semifinalerna spelar match om bronset. Vid oavgjort i full tid spelas en förlängning om 2 x 15 minuter. Är det fortfarande oavgjort då, avgörs matcherna genom straffläggning.

Hur man bettar på VM

Om du vill kunna sitta hemma och leta VM-odds i lugn och ro, behöver du först ha ett konto på en spelsajt som erbjuder odds på VM – t.ex. Mr Green, LeoVegas för att nämna ett par. Därefter är det lätt som en plätt:

Se till att du har pengar på ditt spelkonto, och gör en liten insättning om det behövs.

Klicka dig fram till sportboken (odds-sektionen) och leta upp Fotbolls-VM.

Vilket lag får flest gula kort?Välj den match eller händelse du vill betta på. Du kan spela på:

  • 1×2: vem vinner matchen?
  • Vem tar hem guldet?
  • Bästa europeiska nation? Vi tror på Sverige. Fast det är nog fel.
  • Vem blir turneringens skyttekung? Messi såklart. Eller Neymar. Eller…
  • Vilket lag får flest gula kort? Vi minns en match mellan Portugal och Nederländerna. Här delades totalt 16 gula kort ut under en och samma match.

…och mycket, mycket annat. Du kan spela pre-match eller på live-odds under tiden matchen håller på.

På vår sida Sportsbetting kan du läsa mer om att betta på odds.

VM-odds 2018 – de bästa bonusarna och erbjudandena för att betta på VM

VM i fotboll är stort – riktigt stort. Det spelas friskt på resultaten runtom i vårt avlånga land, och det gäller att hitta en bra sajt för sportsbetting. Alla spelbolag satsar naturligtvis på att ha bra kampanjer och ”rätt” odds på VM. Och i samband med en så här stor turnering lockar man med rejäla bonusar och andra erbjudanden – för att du ska välja just deras sajt att spela på.

Ett av de vanligaste erbjudandena brukar komma i form av freebets, alltså en helt gratis satsning på en utvald match. Man har också vad som kallas ”riskfritt spel”, vilket innebär att om du satsar på en match och inte vinner något, så får du tillbaka dina pengar.

Flera spelsajter går ett steg längre, bland andra Mr Green. Genom att spela på casinot eller betta på sporthändelser samlar du på dig lotter till en stor dragning som sker LIVE den 23 april. Där kommer tre lyckliga vinnare att belönas med en resa för två till Ryssland och Fotbolls-VM.

I resan ingår 3 resp. 5 nätter på hotell i Petersburg, en lyxig rundtur och lite annat smått och gott.

Den stora frågan: Vad ska jag betta på?

Är du inte intresserad av fotboll kan du sluta läsa nu. Men har du ändå kommit så här långt kan du gott hänga med till slutet.

Vi på Svenska Spelsajter kommer att följa VM noga – så varför inte slå följe med oss längs den spännande vägen mot VM-guld, historiska skrällar, skandaler, bengaliska eldar och isländska vulkaner – en fest utan dess like, med andra ord.

Zlatan eller inte Zlatan? ”Fifa kan inte stoppa mig från att göra någonting” ska han ha sagt vid ett tillfälle. Men regler är regler och vi får se hur det där löser sig när vi kommer lite närmare VM. Oavsett vilket så har ju inte landslaget direkt gjort bort sig i hans frånvaro.

Klart är att vi kommer att få se ett Sverige som är bättre än på många år, vare sig Zlatan är med eller ej.

BONUS: 150% upp till 1500kr
Spela nu

Senast uppdaterad 11/04/2018